onsdag 10 juni 2009

Utmaning 161 - Skriv om ett fall

Att det skulle bli hon som kom att orsaka hans fall, det kunde han väl aldrig anat när han öppnade dörren för henne fem år tidigare. Liten och tanig hade hon stått på tröskeln och bönat och bett om att få bli omhändertagen. Hon kunde inte ha varit mer än... ja tolv år kanske. Inte hade han velat men vem kunde stå emot när regnet öste ner utanför och flickans ögon, svarta som onyx och så intensivt vädjande att hans vilja smälte ner till ingenting och med en uppgiven suck hade han släppt in henne.

Hon hade sagt att hon inte skulle vara till något besvär och hon tycktes vara högst noga med att uppfylla den punkten. Han hade erbjudit sig att avvara sitt arbetsrum och göra om det till sovrum åt henne men det avböjde hon direkt och sa att hon mycket hellre sov i kyffet under trappan. Överhuvudtaget höll hon sig ur vägen och kom bara ut från skrubben till middagen som hon åt i små, små tuggor och försökte gömma så mycket som möjligt i servetten när hon trodde att han inte såg. Det blev ofta tysta måltider, flickan svarade alltid artigt på tilltal men sa aldrig något själv, hon var så angelägen om att vara tillmötesgående att hon hela tiden anpassade sig efter honom. Rörde han sig det allra minsta justerade hon sin position hon också. Det var som om hon inte riktigt visste hur hon skulle bete sig.

Så fortsatte det och han blev med tiden väldigt förtjust i den försynta lilla flickan på ett sätt som han inte visste om det var så bra för en medelålders man. Ibland kunde han inte behärska sig, då begäret brann som vitglödgat järn i hans ådror. Vid sådana tillfällen lät hon honom få utlopp för sin åtrå och väntade bara stilla ut honom under tystnad. När han sedan led och våndades det han gjort var det hon som tröstade honom, smekte hans ansikte och berättade att allt skulle bli bra.

Han hade haft fel då han trodde att hon inte visste hur hon skulle bete sig. Det visste han nu men då var det som om han hade haft en bindel för ögonen utan att märka det. I själva verket hade hon vetat precis vad hon gjorde. Varje handling, varje rörelse och ord var medvetet och noga planerat från hennes sida. Steg för steg hade hon börjat hantera honom, börjat mixtra med hans mentalitet, det var hon som hade anpassat honom efter sig själv och inte tvärtom. I takt med att hon försvagat honom hade hon själv vuxit sig starkare och kunde manipulera honom till allt hemskare saker. Hon hade skapat ett monster som styrdes helt och hållet av hennes vilja. På hennes önskan kunde hon få honom att begå de allra fruktansvärdaste mord man kan tänka sig tills han begick ett misstag som skulle få honom gripen. Då vandrade hon vidare till nästa dörr, fortfarande tolv år gammal....

8 kommentarer:

  1. oj vilken text jag blev fångad ville läsa vidare
    den här måste bli en fortstättning på snälla du den är var jätte bra

    SvaraRadera
  2. Jätte fin text som vanligt vännen :))

    Början fick mig att börja tänka på en film som jag sett, men inte kommer ihåg namnet *fniss*

    Tycker också att du ska fortsätta på den!

    Imorgon ska min klass och dom 2 andra klasserna (8or dom också) vandra vid starnden. Från snickarhaken till yngsjö havsbad. Det skulle BARA ta 2 timmar sa dom?! -.- .. humm.. sommarlob på fredag , skönt :))

    kram!!

    SvaraRadera
  3. Spännande berättelse, stofft till en bok, kanske? Jag vill läsa mera, fortsättning följer?

    SvaraRadera
  4. Hej läste på skrivpuffen om att du gör sommar uppehåll kommer att sakna dina texter som lockar min fantasi. Men ser framemot din återresa med laddade batterier där jag åter igen kan lockas av dina texter njut ha en underbar sommar.

    SvaraRadera
  5. En spännande och fruktansvärd berättelse. Mycket välformulerat. Läser gärna mera

    SvaraRadera
  6. Vad skönt man sommarlov redan :)) vi har avslutning imorgon, sen har jag med lov, gött!!!

    Har inte fått betyge än, får dom imorgon.Men vet vad jag har för ngt, Fick MVG i biologi , tjoo!!! Och typ VG i resten.
    Vad fick du? (om du vill dela med mig om det förstås)

    Vädret suger här -.- vill ju gärna ha fint väder imorgon , men dom har lovat regn.. tråkigt eftersom ja ska på student också,. Min kusin går ut el programet nu. Ska du på ngn student?

    En paus?! hm... nu lev jag ledsen!! Kommer vi inte kunna höras i sommar? det känns jätte tråkigt, eftersom vi har kommit så pass nära varandra.. Men vi kan ju faktiskt ta varandras mobil nummer ifall du känner att du litar på mig och vill ge ut det =) men de är upp till dig.
    Kommer iaf sakna DIG och dina texter. som är helt fantastiska. Hoppas att du fortsätter i höst vännen.

    Många sommarkramar!!! <3

    SvaraRadera
  7. En gosig nalle väntar på dig på min blogg :)

    kram!

    SvaraRadera